top of page
TL_20230930_0030.jpg

HET ULTIEME CORSICA AVONTUUR

Imposante bergen en azuurblauwe zee komen samen tijdens deze unieke meerdaagse trektocht.
Intro

Beleef het ultieme Corsica avontuur tijdens deze unieke meerdaagse trektocht.

Corsica, hét paradijs voor wandelaars, daagt je uit om de bergen te bestijgen en de dag te eindigen in de azuurblauwe zee. Dit diverse eiland schenkt een zeldzame combinatie van hoge bergen, uitgestrekte bossen, schitterende watervallen door diepe kloven en panoramische uitzichten op de Middellandse Zee. Onze route omarmt de meest spectaculaire hoeken van Corsica in één trektocht. 
Begin je avontuur in het noorden op de prachtige Mare e Monti Trail, waar bergen en zee elkaar ontmoeten, en vervolg je reis naar het naaldbomenrijke Aiguilles de Bavella massief in Hoog-Corsica, inclusief een stukje van de beroemde GR20. Daarnaast duiken we dieper in het avontuur en verkennen we, door middel van canyoning, de betoverende watervallen van Pulischellu. Met onze kleine groepen verzekeren we een persoonlijke ervaring, waarbij je overnacht in sfeervolle hotels en gîtes d'ettapes (accomodaties voor wandelaars), zowel aan de kust als in het bergachtige binnenland.
 
•    Gevarieerde wandeltocht met gids
•    Overnachtingen in berghutten ( + ontbijt & diner)  
•    Lokaal transport 

Je hebt voor deze reis een goede conditie nodig.  Meer informatie vind je onder het kopje 'De route'. 

8 dagen

15 deelnemers

€ 1.299,00  (boeken kan dmv aanbetaling 25%)

TL_20231004_0154.jpg
TL_20231002_0108.jpg

EXPLORE THE PICOS DE EUROPA

   16 - 23 SEP 2023   

  VOLGEBOEKT   

data
TL_20231002_0096.jpg

DE ROUTE

Deze zevendaagse trektocht neemt je mee langs de meest iconische en adembenemende bezienswaardigheden van Picos de Europa. De tocht begint met een rit in de kabelbaan naar Fuente Dé, waar je meteen kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Een van de hoogtepunten van de trektocht is het passeren van de iconische berg Naranjo de Bulnes, die bekend staat om zijn kenmerkende silhouet. Tijdens de tocht volg je ook de beroemde Cares Trail, die langs de Cares-rivier loopt en je langs steile afgronden en door een indrukwekkende kloof leidt, uitgesleten door de kracht van het water door de eeuwen heen.

Op dag vier wacht een uitdagende beklimming van Canal de Trea naar het noordelijke deel van de Picos de Europa, waar je kunt genieten van enkele van de meest indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergtoppen en valleien. Daarnaast passeer je ook de Meren van Covadonga, twee gletsjermeren genaamd Enol en Ercina, die bekend staan om hun schoonheid en schilderachtige ligging.

Een ander hoogtepunt van de trektocht is het uitzichtpunt Mirador de Ordiales, waar je een uitzonderlijk uitzicht hebt over de Picos de Europa en de omliggende valleien.
 

Zie het weekschema voor de afstanden per dag. 
 

Overnachten: Tijdens deze trektocht overnacht je in verschillende berghutten en bergdorpen.

Doelgroep: Ervaring is voor deze trip niet vereist maar we verwachten dat je een goede conditie hebt en in staat bent om  gemiddeld zo’n 6 á 7 uur te wandelen. Wanneer je hier de pauzes bij optelt betekent dit dat de hele dag in het teken staat van de hike. Een prachtig avontuur maar ook zeker een uitdaging.

De route
Gallerij
Algemene info

Wanneer zijn onze reizen?

Wat is er allemaal inclusief?

- Accommodatie:
o 7 overnachtingen in verschillende berghutten en bergdorpen
 

- Eten: In de accommodaties worden diner en ontbijt voorzien. 


- Transport:

o Luchthaven Bilbao - Fuente De
o Poncebos - Luchthaven Bilbao


- Nederlandse gids en crew

- GPS-tracker


 

Wat regel je zelf?
 

o Reisverzekering

o Vervoer naar Bilbao 

   > klik hier voor vluchtgegevens
   > klik hier voor info treinreizen

ALGEMENE INFO

Wat moet je zelf meenemen?

Naast je kleding en je toiletspullen zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten:

o Backpack

o Loopstokken 

o Lunch/ snacks

o Lichte slaapzak

o Hoofdlamp

o Waterdichte jas

o Bergschoenen

o Zonnecrème

o Zonnebril

o Waterfles 

o Waterfilter of zuiveringstabletten/druppels

Lunch/ snacks: Ontbijt en diner wordt voorzien. Lunch en snacks regel je zelf. Dit koop je deels van te voren zoals repen en noten en deels tijdens je tocht bij de berghutten en bergdorpen zodat je rugzak niet te zwaar wordt. 

Wie is de doelgroep?

Ervaring is voor deze trip niet vereist maar we verwachten dat je een goede conditie hebt en in staat bent om  gemiddeld zo’n 6 á 7 uur te wandelen. Wanneer je hier de pauzes bij optelt betekent dit dat de hele dag in het teken staat van de hike. Een prachtig avontuur maar ook zeker een uitdaging.

Hoe is het weer?

Waar overnacht je?

WEEKSCHEMA

Weekschema
AdobeStock_183346415.jpeg

DAG 1

Vanaf de luchthaven in Bilbao rijden we naar Fuente Dé het startpunt van de Picos de Europa Trek.  Hier neem je de kabelbaan die je in slechts enkele  [...]
lees meer

DSC01146-2.jpg

DAG 2

Begin de dag met een stijging van 800 meter, en passeer de indrukwekkende piek Naranjo de Bulnes (Picu Urriellu). Deze iconische berg is een uitdaging [...]

lees meer

AdobeStock_358410748.jpeg

DAG 3

Dit deel van de route staat in het teken van Rio Cares, waarbij je verder afdaalt naar de rivier. Zodra je bij Rio Cares aankomt, volg je de beroemde Cares Trail, een    [...]
lees meer

AdobeStock_407690408.jpeg

DAG 4

Bereid je voor op een uitdagende dag, want je beklimt het steile pad, Canal de Trea genaamd, naar het noordelijke deel van de Picos de Europa. Dit pad  [...]

lees meer

  FOLLOW US #ONTREK  
bottom of page