top of page
Palaronda19_DePellegrin_bassa-33.jpg

DOLOMITI

HUTTENTOCHT

Tijdens deze 8-daagse reis baan je een weg tussen steile rotswanden en spitse bergtoppen en trek je van hut naar hut langs kronkelende bergpaden en uitdagende via ferrata's.

Dankjewel!

We hebben je toegevoegd aan de interesselijst en zullen je op de hoogte houden. 

Intro

Een uitzonderlijke huttentocht die je langs kronkelende bergpaden en uitdagende via ferrata's voert.

De prachtige Italiaanse Dolomieten staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn volgens velen de mooiste bergen ter wereld. Tussen de steile rotswanden en spitse toppen tref je smalle bergpaden en een netwerk van kabels, ladders en pinnen aan die de ijzeren bergwegen vormen die ze via ferrata’s noemen. 
Via ferrata’s maken het mogelijk om op plekken te komen die anders zijn voorbehouden aan ervaren klimmers, maar met de juiste training kan ook jij deze imposante routes op een veilige manier afleggen. Een trainingsweekend in de Ardennen zit in de prijs inbegrepen. Ons reispakket omvat o.a.:

•    Diverse wandeltochten met via ferrata's 
•    Via ferrata uitrusting
   Via ferrata trainingsweekend in de Ardennen
•    Hotelovernachtingen (+ ontbijt)
•    Overnachtingen in berghutten ( + ontbijt & diner) 
•    Lokaal transport


Je hebt voor deze reis een goede conditie nodig. De nodige kennis en vaardigheden om veilig via ferrata's af te leggen, leer je tijdens het trainingsweekend. Meer informatie vind je onder het kopje 'De route'. 

8 dagen + trainingsweekend

20 deelnemers

€ 1.499,00  (boeken kan dmv aanbetaling 25%)

Palaronda19_DePellegrin_bassa-38_edited_edited_edited.jpg
Palaronda19_DePellegrin_bassa-8.jpg

 NIEUWE DATA - COMING SOON  

Interesse 2023?
data
Trek_web-25.jpg

DE ROUTE

Voor uitdagende wandelroutes en interessante via ferrata's moet je naar Italië gaan. De route die we aanbieden is zo ontworpen dat hij de hele keten van de Pale di San Martino van noord naar zuid bestrijkt. De Pale di San Martino is een van de mooiste bergketens van de Dolomieten bezaaid met spitse bergtoppen en scherpe randen. Tijdens deze 6-daagse trekking door de Dolomieten aanschouw  je de meest adembenemende uitzichten en trek je door een gebied dat op het eerste gezicht onbegaanbaar lijkt. 
Tijdens je trekking zal je meerdere malen met behulp van een via ferrata je weg banen door de bergen. Via ferrata betekent in het Italiaans letterlijk 'ijzeren weg'. Tijdens deze activiteit wandel je langs steile afgronden en beklim je rotswanden door een route van staalkabels te volgen. Aan deze staalkabel zeker je jezelf middels een via ferrata set, waardoor je bij een val altijd aan de staalkabel blijft hangen. Tijdens de route zijn er diverse hulpmiddelen aangebracht, waardoor je op een eenvoudigere manier kan klimmen. Denk hierbij aan ijzeren trappen, pinnen en kabels waar je jezelf aan vast kunt houden. 
Deze 6-daagse trekking bestaat uit 6 etappes. In het weekprogramma kun je per dagetappe zien hoeveel km je aflegt, de duur van de etappe en hoeveel je stijgt en daalt. Gemiddeld leg je zo’n 10 km af per dag en ben je zo’n 6 - 7 uur op pad. Onderweg overnacht je in 5 verschillende berghutten, hier krijg je ontbijt en avondeten. 

Doelgroep: Deze reis is geschikt voor mensen die houden van een uitdaging. Een goede conditie is noodzakelijk. Ook verwachten we enige bergervaring. De nodige skills leren we je tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. De focus tijdens deze training ligt op het leren omgaan met je uitrusting, veiligheid en basistechnieken. Belangrijk om te weten is dat er tijdens de dagetappes op je reis geen gids aanwezig zal zijn. De route leg je zelfstandig af. Wel is er om de dag een reisleider aanwezig in de hutten. We nemen dan de tijd om de komende etappes van te voren te bespreken en genieten samen van een lekker bord eten. 

De route
Gallerij
Algemene info

Wanneer zijn onze reizen?

Wat is er allemaal inclusief?

- Accommodatie:
o 2 hotelovernachtingen
o 5 overnachtingen in berghutten 

- Eten: In de berghutten wordt er een 3-gangendiner geserveerd (antipasta, hoofdgerecht, nagerecht). Het ontbijt in de hutten en het hotel is ook voorzien.


- Transport:

o Luchthaven Venetië Treviso - San Martino

o San Martino - Luchthaven Venetië Treviso


Nederlandssprekende reisleider
 

- Via ferrata uitrusting: Helm, via ferrata set, klimgordel, musketon en rescue kit.
 

- GPS-tracker en routekaart

- Via ferrata trainingsweekend in de Ardennen

ALGEMENE INFO

Wat regel je zelf?

o Reisverzekering

o Vervoer naar Venetië Treviso (vanaf €60-
     ▶ Meer info over vliegtickets
     ▶ Meer info over komen met de auto

Wat moet je zelf meenemen?

Naast je kleding en je toiletspullen zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten:

o Kleine backpack (± 35L-45L)

o Lakenzak 

o Hoofdlamp

o Waterdichte jas

o Wandelstokken

o Bergschoenen

o Zonnecrème

o Zonnebril

o Waterfles of zak

o Energierepen/ tussendoortjes 

Hoe zit het met corona?

Italië is open voor toerisme en ook het reisadvies is positief. Een coronabewijs is niet meer verplicht voor reizen naar Italië. Voor een volledig overzicht omtrent de regelgeving omtrent corona zie: 

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies#anker-coronavirus

Hoeveel ervaring heb ik nodig?

Is dit een groepsreis?

Hoe is het weer?

Hoe zit het met eten?

WEEKSCHEMA

Weekschema
Image by Manuel Podestà

DAG 1

Op dag 1 van je reis verzorgen wij het transport van de luchthaven in Treviso naar San Martino; een elegant en pittoresk dorpje aan de voet van de [...]
lees meer

t (1).jpg

DAG 2

Vandaag trek je naar grote hoogte. Je start in het dal en volgt een mooi pad, eerst vlak en glooiend. Aangekomen bij de uitlopers van de bergketen Pale di [...]

lees meer

  FOLLOW US #ONTREK  
bottom of page