top of page
Spanje-Picos_edited.jpg

PICOS DE

EUROPA

HUTTENTOCHT

Trek door het dramatische landschap van Noord-Spanje tijdens een avontuurlijke huttentocht en bewonder de ruige bergtoppen en diepe valleien
Intro


Verken de ruige toppen en diepe valleien van de Picos de Europa in Noord-Spanje tijdens een avontuurlijke huttentocht.

Trek door het ongerepte Nationaal Park Picos de Europa, gelegen in het noorden van Spanje tussen de provincies Asturias, Cantabria en Castilla y León. Bewonder de majestueuze Naranjo de Bulnes, trek langs de beroemde Cares Trail en ontdek de prachtige meren van Covadonga. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van deze diverse trektocht door dit unieke landschap. Picos de Europa staat bekend om zijn dramatische landschap met steile rotswanden, weelderige groene valleien en indrukwekkende bergtoppen. Overnachten doe je in gezellige berghutten op de meest bijzondere locaties.  Ons reispakket omvat o.a.:
Deze  reis omvat o.a.:

•    Gevarieerde wandeltocht met 2 gidsen
•    Overnachtingen in berghutten ( + ontbijt & diner)  
•    Lokaal transport 

 

Je hebt voor deze reis een goede conditie nodig.  Meer informatie vind je onder het kopje 'De route'. 

8 dagen

14 deelnemers

€ 1.399,00  (boeken kan dmv aanbetaling 25%)

DSC01285.jpg
DSC01164.jpg

EXPLORE THE PICOS DE EUROPA

16 SEP - 23 SEP 2024

 (maandag - maandag)

Volgeboekt

€ 1399,00

23 SEP - 30 SEP 2024

 (maandag - maandag)

Volgeboekt

€ 1399,00

   Neem vrijblijvend een optie om je plek te reserveren.   
data
WhatsApp Image 2023-03-01 at 16.39.52.jpeg

DE ROUTE

Deze zevendaagse trektocht neemt je mee langs de meest iconische en adembenemende bezienswaardigheden van Picos de Europa. De tocht begint met een rit in de kabelbaan naar Fuente Dé, waar je meteen kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Een van de hoogtepunten van de trektocht is het passeren van de iconische berg Naranjo de Bulnes, die bekend staat om zijn kenmerkende silhouet. Tijdens de tocht volg je ook de beroemde Cares Trail, die langs de Cares-rivier loopt en je langs steile afgronden en door een indrukwekkende kloof leidt, uitgesleten door de kracht van het water door de eeuwen heen.

Op dag vier wacht een uitdagende beklimming van Canal de Trea naar het noordelijke deel van de Picos de Europa, waar je kunt genieten van enkele van de meest indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergtoppen en valleien. Daarnaast passeer je ook de Meren van Covadonga, twee gletsjermeren genaamd Enol en Ercina, die bekend staan om hun schoonheid en schilderachtige ligging.

Een ander hoogtepunt van de trektocht is het uitzichtpunt Mirador de Ordiales, waar je een uitzonderlijk uitzicht hebt over de Picos de Europa en de omliggende valleien.
 

Zie het weekschema voor de afstanden per dag. 
 

Overnachten: Tijdens deze trektocht overnacht je in verschillende berghutten en bergdorpen.

Doelgroep: Ervaring is voor deze trip niet vereist maar we verwachten dat je een goede conditie hebt en in staat bent om  gemiddeld zo’n 6 á 9 uur te wandelen. Wanneer je hier de pauzes bij optelt betekent dit dat de hele dag in het teken staat van de hike. Een prachtig avontuur maar ook zeker een uitdaging.

De route
Gallerij
Algemene info

Wanneer zijn onze reizen?

Wat is er allemaal inclusief?

- Accommodatie:
o 7 overnachtingen in verschillende berghutten en bergdorpen
 

- Eten: In de accommodaties worden diner en ontbijt voorzien. 


- Transport:

o Luchthaven Bilbao - Fuente De
o Poncebos - Luchthaven Bilbao


- Nederlandse gids en crew

- GPS-noodsysteem
 


 

Wat regel je zelf?
 

o Reisverzekering

o Vervoer naar Bilbao 

   > klik hier voor vluchtgegevens
   > klik hier voor info treinreizen

ALGEMENE INFO

Wat moet je zelf meenemen?

Naast je kleding en je toiletspullen zijn er een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten:

o Backpack

o Loopstokken

o Lakenzak + hoeslaken kussen

o Hoofdlamp

o Waterdichte jas

o Waterdichte regenbroek

o Bergschoenen

o Zonnecrème

o Zonnebril en pet

o Waterfles/ waterzak

o Compacte handdoek

o Lunch (te koop bij de hutten) / snacks

Lunch/ snacks: Ontbijt en diner wordt voorzien. Lunch en snacks regel je zelf. Dit koop je deels van te voren zoals repen en noten en deels tijdens je tocht bij de berghutten en bergdorpen zodat je rugzak niet te zwaar wordt. 

Wie is de doelgroep?

Ervaring is voor deze trip niet vereist maar we verwachten dat je een goede conditie hebt en in staat bent om  gemiddeld zo’n 6 á 9 uur te wandelen. Wanneer je hier de pauzes bij optelt betekent dit dat de hele dag in het teken staat van de hike. Een prachtig avontuur maar ook zeker een uitdaging.

Hoe is het weer?

Waar overnacht je?

WEEKSCHEMA

Weekschema
AdobeStock_183346415.jpeg

DAG 1

Vanaf de luchthaven in Bilbao rijden we naar Fuente Dé het startpunt van de Picos de Europa Trek.  Hier neem je de kabelbaan die je in slechts enkele  [...]
lees meer

DSC01146-2.jpg

DAG 2

Begin de dag met een stijging van 800 meter, en passeer de indrukwekkende piek Naranjo de Bulnes (Picu Urriellu). Deze iconische berg is een uitdaging [...]

lees meer

AdobeStock_358410748.jpeg

DAG 3

Dit deel van de route staat in het teken van Rio Cares, waarbij je verder afdaalt naar de rivier. Zodra je bij Rio Cares aankomt, volg je de beroemde Cares Trail, een    [...]
lees meer

AdobeStock_407690408.jpeg

DAG 4

Bereid je voor op een uitdagende dag, want je beklimt het steile pad, Canal de Trea genaamd, naar het noordelijke deel van de Picos de Europa. Dit pad  [...]

lees meer

  FOLLOW US #ONTREK  
TESTIMONIALS
bottom of page